Αυξήσεις και στην Λαγάνα φέτος συγκριτικά με πέρυσι.
Ο Παναγιώτης Σαχινίδης, πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών Αθηνών προαστίων και περιχώρων λέει:
Χειροποίητη λαγάνα από φρέσκια ζύμη ημέρας.
Οι τιμές συγκριτικά με πέρυσι θα έχουν μία μικρή άνοδο στην οποία όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς. Το αλεύρι από 12 € που είχε το τσουβάλι, τώρα έχει φτάσει στα 24 €
tro-ma-ktiko.gr
Η ενέργεια και οι πρώτες ύλες έχουν ανέβει, προσπαθούμε να απορροφήσουμε όσο μπορούμε, εφόσον έχουμε δώσει εδώ και 10 χρόνια εξετάσεις, την οικονομική κρίση, έχουμε απορροφήσει τα πάντα.
Ο κάθε αρτοποιός είναι ελεύθερος να διαμορφώσει την τιμή μόνος του.
Από 3,50 € – 4 με 4,50 € αναλόγως.
Το μισθολογικό κόστος για τα αρτοποιεία εκείνης της ημέρας, είναι τριπλό.
Με επιστολή στον πρωθυπουργό ζητάμε να έρθει να μας ακούσει γιατί τα αρτοποιεία της Ελλάδας έχουν μεγάλο πρόβλημα και αν χαθεί ο φούρνος της γειτονιάς χάνεται ένα κύτταρο.
tro-ma-ktiko.gr
Η ελληνική αρτοποιεία είναι πρώτη σε όλη την Ευρώπη, και όλη Ευρώπη μας ζηλεύει για την βιοτεχνική αρτοποιεία που διαθέτουμε.
3,50 € με 4 € θα έχουμε την λαγάνα. Οι ειδικές, Super food λαγάνες που έχουν μέσα μεσογειακά, πιπεριές, ελιές μπορεί να φτάσουν πολύ παραπάνω.
Εγώ προσωπικά θα πουλήσω 4,50 € την λαγάνα. Δεν είμαι εγώ ούτε βιομήχανος αλεύρου, ούτε έχω ενέργεια δικιά μου, πρέπει να με καταλάβετε.
tro-ma-ktiko.gr
Δεν αυξάνουμε εμείς τις τιμές, τα κόστη είναι πολλά.
Αρτοποιεία – Ψωμί “Η λαγάνα θα έπρεπε να πάει 8 €”
Στην Αθήνα το βάρος της Λαγάνας είναι 750 γραμ. όμως μπορεί να τα βρει κάποιος και 500 γραμ. πάντα μιλάμε για χειροποίητο προϊόν.
Εάν πέρυσι το αλεύρι είχε 12 € τα 25 kg / τσουβάλι, σήμερα έχει 24 €
tro-ma-ktiko.gr
Προσωπικά σαν επιχείρηση, πέρυσι είχα 25 € καύσιμο αερίου ενώ φέτος έχω 90 € καύσιμο όπου χρειάζεται ο φούρνος για να λειτουργήσει.